臺南市政府文化局出版品資訊網 -- 煮月光─臺灣囡仔愛唱歌2
正在加載......


售價 : $500
 煮月光─臺灣囡仔愛唱歌2

  製作人:白聆、黃培育
  出版:財團法人台南市文化基金會
  出版日期:民國106年12月
  語言:臺語
  規格:17.2*13cm(書盒)、2張CD+小繪本
  定價:NT$500元
 
 
 
 
 
 
 
 
|專輯介紹 Introduction|

 

煮月光──臺灣囡仔愛唱歌2

 

來自鹽分地帶、獲獎無數的文學家白聆專職寫作20多年並且潛心耕耘母語藝術是一位多產而全能的本土作家。他以精煉的語言造詣將母語教學透過兒童歌謠巧妙融合為臺灣新民謠樹立全新標竿。出生在高雄、定居草山的跨界音樂人黃培育身兼製作人、吉他演奏家以及母語詞曲創作者。他致力將在地的音樂元素融合至各個藝術領域包括唱片、戲劇、電影及各種跨界場域都有他的足跡並屢獲國內各種原創音樂的獎項。

 

 

Cooking the Moonlight

LOVELY SONGS OF TAIWAN KIDS 2

 

Bai-Ling, a famous writer from the Saltland (coast areas of southwestern Taiwan), keeps writing his works for over 20 years and is painstakingly devoted to arts of Taiwanese mother tongue in recent years. He utilizes his talent on language arts, perfectly combining mother-tongue teaching and children' s songs, and set benchmarks on contemporary Taiwanese folk rhymes. Huang Pei-yu, born in Kaohsiung and living in Grasshill, is a brilliant producer, guitarist and native songwriter. He exerts himself to intergrate native music elements into all aspects of arts including records, drama, films and other cross-border fields, and has repeatedly won many domestic original music awards.

 
 
|製作人簡介|

 

Lyrics by Bai-Ling, the “Saltland Poet”

金曲鹽地詩人‧白聆

 

詩人白聆本名曾吉郎,臺南北門人。歷年個人及作品獲獎無數曾獲文建會新詩類文薈獎及2004年傳統藝術金曲獎、2008年『翠儒園、感恩、愛』臺語囡仔詩歌徵選成人組全國第一名、2010年南瀛文化深耕貢獻獎、2014年再以《田椪花──臺灣囡仔愛唱歌》入圍「最佳跨界音樂專輯」獎項。2015年獲邀擔綱「WBSC第三屆世界盃少棒錦標賽」華文版主題曲〈世界好棒(Formosa Tainan)〉作詞及音樂製作,獲世界棒壘總會請求授權永久使用、2016年世界螢火蟲年會大會歌曲「螢火蟲之歌」全球詞曲徵選第二名。

 

 

Music by Huang Pei-yu, the “Folk Fusion Guitarist”

金韶吉他才子‧黃培育

 

高雄出生,定居草山的跨界音樂人黃培育擅長古典器樂民謠及廣告電影配樂詞曲創作富含人文關懷而其所組的跨界樂團靜謐時光更是融合傳統與創新在世界音樂裡漸漸嶄露頭角。2014年製作《田椪花──臺灣囡仔愛唱歌》入圍傳藝金曲獎、2015WBSC第三屆世界少棒賽華文版主題曲〈世界好棒(Formosa Tainan)〉製作及編曲、2015年雲門二鄭宗龍舞碼(來)音樂製作。

 
 
|曲目|


1  溪仔水  River Sings

紅田嬰  Red Dragonfly

竹雞唱歌  Bamboo Partridge Singing

火金蛄‧拄著貓  Firefly Bumping Cat

煮月光  Cooking the Moonlight

歍歍呧  Tickling

一個矮仔  Shorty

盹瞌睡  Dozing off

臆看覓  Guess

10 蛣蟟  Cicada

11 悾歁  Foolish

12 歕雞胿  Boasting

 
 
|內容試閱|

 
 


gotop